Heracles reageert op Vloet-besluit: 'Niet de meest populaire beslissing'

Heracles reageert op Vloet-besluit: 'Niet de meest populaire beslissing'

10-01-2022 19:35 Laatste update: 19:45
8

Rai Vloet staat sinds maandag weer bij Heracles Almelo op het trainingsveld, na zijn betrokkenheid bij een dodelijk ongeval op de A4 in november vorig jaar. Technisch directeur Tim Gilissen benadrukt dat het een lastige afweging was om Vloet weer op te nemen in het team. 

Na het auto-ongeluk bleef Vloet buiten de media en trainde hij met een personal trainer. "Hij is aangeslagen door wat er is gebeurd en neemt dat met zich mee", laat Gilissen weten tegenover de NOS. "Aan de andere kant is voetbal zijn uitlaatklep en zijn houvast. Daarom kunnen wij hem in deze fase helpen. Het is een hele onzekere periode voor hem, dat zie je wel aan hem."

De technisch directeur weet dat het besluit van Heracles invloed kan hebben op hoe er door de buitenwereld naar de club gekeken wordt. "Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig het is. Het straalt op ons af, maar Heracles is een club om Rai hierin te ondersteunen. Ik snap dat deze beslissing niet de meest populaire is voor veel mensen. We hebben een afweging moeten maken in hoe we hier zowel juridisch als moreel mee omgaan."

Gilissen bevestigt dat de familie van het slachtoffer op de hoogte is gebracht van het feit dat Vloet zich weer bij de spelersgroep heeft gevoegd. "Via een tussenpersoon. We hebben het hen laten weten, zodat zij het weten voor het in de media komt." 

Het is niet mogelijk op dit artikel te reageren. Dank voor je begrip.