'Botman 'onaantastbaar': tweede en laatste Newcastle-poging geweigerd door Lille'

'Botman 'onaantastbaar': tweede en laatste Newcastle-poging geweigerd door Lille'

10-01-2022 19:52
34

Sven Botman maakt definitief geen winterse transfer van Lille OSC naar Newcastle United, melden transferexpert Fabrizio Romano en The Athletic. Een bod van 35 miljoen euro bleek eerder al niet genoeg en de Franse topclub houdt voet bij stuk.

Daarmee maakt Lille een einde aan de onderhandelingen met The Magpies. Naar verluidt heeft Newcastle in een eerste poging 35 miljoen euro geboden en heeft de club in een ultieme poging een onbekend bedrag aan de Fransen voorgeschoteld. Lille maakt echter kenbaar dat Botman 'onaantastbaar' is en voor geen enkel bod mag vertrekken, citeren Romano en The Athletic.

De toekomst van de Nederlandse verdediger zal komende zomer besproken worden. Botman ligt nog tot medio 2025 vast in Noord-Frankrijk en is sinds zijn komst een steunpilaar in de defensie van Les Dogues. In zijn eerste anderhalf jaar bij de club legde hij al beslag op de landstitel en de Franse Supercup. 

Newcastle moet dus op zoek naar een nieuwe kandidaat. De nummer negentien van de Premier League wist onlangs Kieran Trippier vast te leggen, maar vissen al bij zowel Botman als Samuel Umtiti - die bij FC Barcelona heeft bijgetekend - achter het net. Volgens Romano heeft de ploeg al twee nieuwe potentiële versterkingen op het oog, al wordt niet bekend om wie het gaat.