PSV-beloften van Van Nistelrooij laten geen spaan heel van Almere City

10-01-2022 20:39 Laatste update: 23:05
71

Jong PSV is 2022 uitstekend begonnen. Het beloftenelftal van de Eindhovenaren, dat getraind wordt door Ruud van Nistelrooij, won op De Herdgang met maar liefst 5-1 van Almere City.

Jong PSV - Almere City FC 5-1
De Flevolanders stuurden in 2021 trainer Gertjan Verbeek de laan uit, maar onder opvolger Alex Pastoor gaat het nog niet bepaald crescendo. Ook in Eindhoven stelde Almere teleur, maar dat kwam ook door het goede spel van Jong PSV. Die ploeg kwam via Simon Colyn op voorsprong en maakte de gelijkmaker van Jonas Arweiler ook al snel ongedaan door een treffer van Nigel Thomas.

Fedde Leysen maakte er vervolgens nog voor de rust 3-1 van, waarna de Eindhovense beloften het klusje in de tweede helft klaarden. Een hoofdrol was weggelegd voor Johan Bakayoko, die de vierde PSV-goal voor zijn rekening nam en eerder al twee assists had gegeven. Het slotakkoord was voor debutant August Priske Flyger, die een minuut na zijn invalbeurt de eindstand op 5-1 bepaalde.

Jong PSV klimt door de zege naar plaats tien, terwijl het teleurstellende Almere City op de voorlaatste (!) plaats terug te vinden is. Alleen FC Dordrecht staat er nog slechter voor. Die club heeft veertien punten, drie minder dan de Flevolanders.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-2
Een wedstrijd om van te watertanden werd het niet in de Domstad. Binnen tien minuten had Jong FC Utrecht wel op voorsprong kunnen komen, maar aanvaller Mees Rijks schoot voor een leeg doel hoog over. Vijf minuten later sloeg Regeer aan de overkant toe. Met een beetje geluk kreeg de recent gedebuteerde Ajacied de bal mee, waarna hij hem tegendraads achter doelman Kevin Gadellaa schoot.

In de tweede helft had Jong FC Utrecht vooral de bal, al kwam Jong Ajax tot de beste kansen. Regeer en Giovanni waren er het dichtstbij, maar zij lieten grote kansen onbenut. Het laatste kwartier werd het spel slordiger en bleek voetballen door de dichte mist moeilijker. Een tweede Jong Ajax-treffer viel er nog wel. In de slotfase ging Gadellaa pijnlijk in de fout en Rasmussen maakte daar dankbaar gebruik van: 0-2.

Jong Ajax klimt door de zege naar de vierde plek op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De belofteploeg van Ajax is door de winst al vanaf 1 oktober ongeslagen. Jong FC Utrech blijft op de vijftiende plaats staan.