Tweemaal positief nieuws: Barça-aanwinst Torres kan debuteren in El Clásico

Tweemaal positief nieuws: Barça-aanwinst Torres kan debuteren in El Clásico

10-01-2022 20:50 Laatste update: 20:51
23

Alle seinen staan op groen: FC Barcelona-aankoop Ferran Torres kan woensdag tijdens de halve finale van de Spaanse Supercup tegen Real Madrid zijn debuut voor Blaugrana maken. De van Manchester City overgekomen aanvaller voegt zich zo snel mogelijk bij de selectie. 

Barcelona bereidt zich in Saoedie Arabië voor op de tweede El Clásico van dit seizoen. Eerder op de maandag werd al bekend dat Torres ingeschreven kon worden. De Catalanen hebben namelijk een overeenstemming met Samuel Umtiti bereikt over een salarisverlaging, waardoor er ruimte vrij was gekomen in het salarishuis van de club. Alleen een coronabesmetting hield een debuut van de Spanjaard nog tegen, maar Barça meldt op de officiële kanalen dat Torres een negatieve test heeft afgelegd. 

En dus kan de versterking aanstaande woensdag in het Midden-Oosten voor het eerst zijn opwachting maken bij zijn nieuwe club. Behalve Torres keert ook Pedri terug bij de selectie. De middenvelder is evenals Torres na een coronabesmetting negatief getest op het virus en mag zich weer bij de spelersgroep voegen. De aanwezigheid van Torres kan gevolgen hebben voor Luuk de Jong. De Nederlander, die de laatste weken zo in vorm is, zag tegen Granada (1-1) Memphis Depay al terugkeren na blessureleed. Nu Xavi Hernández ook Torres tot zijn beschikking heeft, zijn er voorin opties in overvloed voor de Barcelona-trainer.