Van de Beek krijgt compliment van Rangnick na wedstrijd Manchester United

Van de Beek krijgt compliment van Rangnick na wedstrijd Manchester United

11-01-2022 07:24
71

Donny van de Beek heeft na afloop van de wedstrijd tussen Manchester United en Aston Villa een compliment gekregen van manager Ralf Rangnick. Man United worstelde lang met Aston Villa, maar na de wissel Van de Beek/Cavani liep het beter.

Man United verdedigde lang een 1-0 voorsprong en had in de slotfase alle moeite met de bezoekers. Rangnick bracht Van de Beek in voor meer controle en dat pakte goed uit. "De wedstrijd tegen Villa vandaag bevestigde dat we problemen hadden om het middenveld onder controle te krijgen", legt Rangnick uit. "Vanaf het moment dat we in de laatste twintig minuten in een ruit veranderden, toen Donny inviel, controleerden we de wedstrijd en hadden we onze countersituaties."

"Helaas hebben we niet de juiste beslissingen genomen. Als we dat hadden gedaan, hadden we het tweede doelpunt kunnen en moeten maken. Maar het is niet zo eenvoudig om het middenveld te controleren en tegelijkertijd onze vleugelspelers betrokken te houden, terwijl me met maar één spits spelen", zegt Rangnick.

Volgens Rangnick draait het om balans. "Zowel offensief als verdedigend hebben spelers wiens sterke punten naar voren komen als we in balbezit zijn, maar om het spel te controleren en te domineren moet je balbezit hebben en er het beste uit halen. Ik ben iemand die graag controle heeft en meer controle wil. Het is een kwestie van balans en op sommige momenten moeten we nog verbeteren."