Van Nistelrooij lyrisch: Zo dominant, je vergeet dat hij pas achttien jaar is

Van Nistelrooij lyrisch: "Zo dominant, je vergeet dat hij pas achttien jaar is"

11-01-2022 11:34
60

Ruud van Nistelrooij komt superlatieven tekort voor de prestatie van Jong PSV tegen Almere City FC. Het werd 5-1 op De Herdgang, met een glansrol voor de achttienjarige Johan Bakayoko.

"Het was niet normaal, ze overtroffen elke verwachting. Het waren allemaal schitterende goals", reageerde Van Nistelrooij na afloop vol trots bij ESPN. "Dit is wel een avond voor de PSV-jeugdopleiding. Hoe er gewerkt wordt, wat er allemaal aan zit te komen nog onder deze lichting, dat is een compliment voor iedereen."

Jong PSV speelde met vier (!) debutanten: aanvaller August Priske (17), middenvelder Isaac Babadi (16), linksback Koen Jansen (17) en doelman Kjell Peersman (17). Een bekend gezicht, Bakayoko, stal de show met een goal en twee assists.

"Zo dominant. Je vergeet dat hij pas achttien jaar is", zegt Van Nistelrooy over de Belgische aanvaller. "Je ziet dat hij power heeft en ook nog een goed schot, hij raakte ook nog de lat."

De vergelijking met Noni Madueke is niet ver weg, erkent de trainer. "Hij is wel een jongen die, als hij blijft investeren in wat hij nu aan het doen is, aan het einde van het seizoen hopelijk een mooie stap naar het eerste elftal kan maken. Hij heeft hard gewerkt aan meerdere facetten van zijn spel. Zijn doelstelling is om dit op langere termijn vast te houden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie