Sparta slaat toe en verwelkomt Namli tot het einde van het seizoen op Het Kasteel

Sparta slaat toe en verwelkomt Namli tot het einde van het seizoen op Het Kasteel

11-01-2022 12:13 Laatste update: 12:19
12

Younes Namli is officieel speler van Sparta Rotterdam. De 27-jarige middenvelder annex aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van het Russische FK Krasnodar.

Het was een kwestie van tijd tot Sparta de overgang zou bevestigen. Maandag gaf technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met RTV Rijnmond al aan dat de deal op dinsdag beklonken zou worden. Na de komst van spits Adrián Dalmau is Namli - die een Eredivisie-verleden bij sc Heerenveen en PEC Zwolle heeft - de tweede aankoop van de Rotterdamse club deze winter.

Nijkamp is blij dat Sparta in het restant van het seizoen de beschikking heeft over Namli. "Na de komst van Adrian Dalmau was het versterken van het middenveld de volgende prioriteit", maakt hij kenbaar op de clubsite. "Met de komst van Younes Namli halen we iemand binnen die zich bewezen heeft in de Eredivisie en na een transfer naar Rusland heeft hij bij Colorado Rapids ook 30 wedstrijden in de MLS gespeeld. Younes kennen we allemaal als een middenvelder met creativiteit en aanvallende impulsen. Daarom zijn we blij dat we het komende half jaar huren van Krasnodar en over hem kunnen beschikken."

Sparta kan Namli gelijk inzetten in de strijd tegen degradatie. De nummer zestien van de Eredivisie hervat de competitie aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het gat op de ranglijst tot de veilige plaatsen bedraagt drie punten.