Update: Heerenveen neemt definitief afscheid van geflopte spits

Update: Heerenveen neemt definitief afscheid van geflopte spits

12-01-2022 17:12 Laatste update: 17:07
33

Transfernieuws uit Friesland: SC Heerenveen en Runar Espejord gaan uit elkaar. De spits gaat naar alle waarschijnlijkheid tekenen bij de Noorse kampioen FK Bodø/Glimt.

Dat melden diverse media in Nederland en Noorwegen. Officieel is het nog niet, maar Espejord kan wel alvast zijn koffers pakken. De Noorse spits kwam in januari 2020 via Tromsø naar Heerenveen, maar wist in Friesland geen indruk te maken. Hij speelde slechts zes Eredivisie-wedstrijden en maakte geen doelpunten.

Heerenveen verhuurde Espejord al twee keer aan Tromsø, waar hij in 22 competitiewedstrijden vijf keer voor wist te scoren. FK Bodø/Glimt wordt zijn volgende werkgever. Heerenveen en FK Bodø/Glimt zijn de deal achter de schermen aan het afronden. In Noorwegen kan Espejord een meerjarige verbintenis tekenen. Vermoedelijk krijgt Heerenveen een transfersom en eventueel wat bonussen, mocht Espejord het in Noorwegen goed doen.

Update: Het is officieel Runar Espejord verlaat Heerenveen voor FK Bodø/Glimt. De spits heeft in Noorwegen voor drie seizoenen getekend.