Rummenigge bijzonder lovend over Van Gaal: 'Een gouden greep van Bayern'

Rummenigge bijzonder lovend over Van Gaal: 'Een gouden greep van Bayern'

11-01-2022 20:59
35

Karl-Heinz Rummenigge prijst zich nog altijd gelukkig dat Bayern München in 2009 in zee is gegaan met Louis van Gaal. De Nederlandse trainer maakte een onuitwisbare indruk op de voormalig voorzitter van Der Rekordmeister.

"We hebben veel geluk gehad met onze trainerskeuzes", zegt Rummenigge tegen Kicker. "Neem Louis van Gaal. Hij was een gouden greep. Geen makkelijk mens maar een trainer van topklasse die een nieuwe filosofie in de club heeft gebracht. Hij heeft ons voetbal op een nieuw niveau gebracht."

Wedden

Meer odds

De huidig bondscoach van Oranje stond een kleine twee seizoenen aan het roer in de Allianz Arena en won de Duitse titel, een Duitse beker en een Duitse Supercup. In 2010 werd bovendien de finale van de Champions League bereikt, waarin Internazionale te sterk was. Vervolgens nam Jupp Heynckes het stokje over. "Hij heeft het spel onder Van Gaal nog een beetje kunnen cultiveren en het team samengebracht. En vervolgens kwam misschien wel de grootste tacticus van de wereld naar Bayern: Pep Guardiola."

"Deze trainers hebben een grote bijdrage geleverd aan het feit dat de club nu als een stralende ster aan de hemel staat", vervolgt Rummenigge. "Hansi Flick en nu Julian Nagelsmann zetten die lijn door. Als een trainer niet optimaal paste, dan hebben we het gecorrigeerd. Maar met Van Gaal, Heynckes, Guardiola, Flick en Nagelsmann hadden en hebben we in de laatste tien jaar vijf trainers die uitstekend pasten. Dat zie je nauwelijks in Europa."