'Blaswich vertrekt bij Heracles Almelo en stuurt Mvogo naar Leipzig-uitgang'

'Blaswich vertrekt bij Heracles Almelo en stuurt Mvogo naar Leipzig-uitgang'

11-01-2022 21:35
28

Janis Blaswich gaat Heracles Almelo na dit seizoen verlaten. De dertigjarige Duitser maakt transfervrij de overstap naar RB Leipzig, waar hij als derde doelman gaat fungeren. Hij stuurt daarmee Yvon Mvogo naar de uitgang, zo meldt BILD dinsdag.

Blaswich ging in 2018 aan de slag bij Heracles Almelo, dat hem overnam van Borussia Mönchengladbach. Hij groeide in het Polman Stadion al snel uit tot een steunpilaar, maar kiest nu voor de stap naar Leipzig. Volgens BILD bracht hij al een bezoek aan de Duitse topclub en onderging hij zelfs een eerste medische test. Blaswich moet de stand-in worden van Péter Gulácsi en Josep Martinez, nu Philipp Tschauner een punt zet achter zijn loopbaan.

De komst van Blaswich heeft ook gevolgen voor Mvogo. Voor de aan PSV verhuurde Zwitser is komend seizoen namelijk geen plaats meer in de Red Bull Arena. Hij mag ondanks een contract tot medio 2023 vertrekken van Leipzig, dat slechts een deel van zijn investering van vijf miljoen euro verwacht terug te zien.

Mvogo is ook bij PSV op het tweede plan geraakt na de komst van Joël Drommel. BILD weet dat hij wil vertrekken uit Eindhoven, maar de Eredivisie-koploper wil hem niet laten gaan midden in het seizoen.