'Labyad wordt niet verkocht en gaat over een half jaar voor niks weg bij Ajax'

'Labyad wordt niet verkocht en gaat over een half jaar voor niks weg bij Ajax'

11 January - 22:10
162

Zakaria Labyad zal deze winter niet vertrekken bij Ajax. De aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract, maar zal de Amsterdammers geen geld meer opleveren.

De verbintenis van Labyad zal niet verlengd worden en de kans dat hij deze transferperiode nog weggaat, is zeer klein. Dat meldt Ajax Showtime. De aanvallende middenvelder zal dus naar alle waarschijnlijkheid transfervrij vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag kan daardoor wel over Labyad beschikken tot het einde van het seizoen.

Of hij dat ook gaat doen, is nog maar de vraag. Labyad kwam dit seizoen pas twee keer in competitieverband in actie en de 28-jarige spelmaker lijkt dan ook buiten de boot te zijn gevallen. Het lijkt dan ook bij dertien treffers en tien assists in 54 officiële duels te blijven voor Labyad, die na dit seizoen graag in het buitenland wil gaan voetballen.

Ajax heeft nog meer spelers in de gelederen die een aflopend contract hebben. Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Danilo Pereira en Andre Onana weten dat hun verbintenis in juni 2022 ook afloopt. Laatstgenoemde zal transfervrij vertrekken naar Internazionale, terwijl Mazraoui en Danilo waarschijnlijk ook weggaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s