'Ik zei tegen Bazoer: toen ging het niet over Frenkie de Jong, maar over jou'

'Ik zei tegen Bazoer: toen ging het niet over Frenkie de Jong, maar over jou'

12-01-2022 06:55
40

Dick Advocaat en Fred Rutten zijn enthousiast over een mogelijke transfer van Riechedly Bazoer naar Feyenoord. De oud-trainers van de Rotterdammers werkten in het verleden met de 25-jarige libero van Vitesse samen.

Advocaat had Bazoer bij FC Utrecht onder zijn hoede. De zesvoudig Oranje-international probeerde zijn carrière destijds vlot te trekken. "Ik zei toen tegen hem: vier jaar geleden ging het niet over Frenkie de Jong, maar over jou. Nu staat je naam nergens meer", stelt de Kleine Generaal in het Algemeen Dagblad. "Bazoer was duidelijk een jongen die je een beetje aandacht moet geven."

Advocaat is desondanks overtuigd van de kwaliteiten van Bazoer. "Hij is een jongen met extra kwaliteit, dat blijf ik zeggen. Die zit ook zo weer bij het Nederlands elftal als het allemaal op de rit staat. Deze jongen kan aan de bal zo goed voetballen. Bazoer is een Feyenoord-speler, dat zei ik al bij FC Utrecht. Dat is ook wat ik destijds tegen hem heb gezegd."

Fred Rutten kreeg bij PSV met een jonge Bazoer te maken en staat bovendien bekend als een trainer die wel raad weet met spelers die weleens buiten de lijntjes kleuren. Hij ziet huiswerk voor zowel Bazoer als Feyenoord, mocht het van een transfer komen. "Het vraagt wel begeleiding van een ieder. Tijd en energie erin stoppen en goed kaderen."