'Je hebt geen idee hoeveel Frankrijk de laatste maanden praat over Wijnaldum'

'Je hebt geen idee hoeveel Frankrijk de laatste maanden praat over Wijnaldum'

12-01-2022 10:29
78

De naam van Georginio Wijnaldum blijft opduiken in het Engelse geruchtencircuit. Arsenal werd al eens met hem in verband gebracht, terwijl zijn oude club Newcastle United ook in de markt zou zijn. Emmanuel Petit ziet dat Oranje-international het moeilijk heeft bij Paris Saint-Germain.

Wijnaldum maakte afgelopen zomer de overstap naar PSG, dat hem transfervrij overnam van Liverpool. De middenvelder speelt veel, maar weet zelden te overtuigen. In Engeland wordt daarom druk gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Gini in de Premier League. Arsenal en Newcastle worden genoemd.

"Je hebt geen idee hoeveel er de afgelopen twee maanden in Frankrijk is gepraat over Wijnaldum", zegt Petit, oud-speler van Arsenal, FC Barcelona en Chelsea, tegen bookmakers.co.uk. "Toen hij in november twee keer scoorde tegen RB Leipzig in de Champions League leek hij eindelijk los. Maar hij heeft het nog steeds moeilijk en lijkt behoorlijk geïsoleerd in de kleedkamer van PSG."

Tekst gaat door onder tweet

"Het is duidelijk dat Wijnaldum niet de relatie heeft met zijn teamgenoten die hij had toen hij bij Liverpool zat. Hij lijkt dat soort vriendschappen te missen", aldus Petit, die in 1998 wereldkampioen werd met Frankrijk. "Maar we kennen allemaal Wijnaldums kwaliteiten. Hij was een topspeler bij Liverpool, dus misschien kan een terugkeer naar de Premier League hem goed doen."