Feyenoord bezegelt huurdeal met NAC en verlengt contract met een jaar

Feyenoord bezegelt huurdeal met NAC en verlengt contract met een jaar

12-01-2022 11:38 Laatste update: 11:41
34

Feyenoord stalt Naoufal Bannis de rest van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda huurt de negentienjarige spits, bevestigen beide clubs.

Feyenoord maakt ook bekend dat het contract van Bannis met een jaar is verlengd, tot medio 2024. Bannis begon het Eredivisie-seizoen met een goal tegen Willem II (0-4), maar kwam de laatste maanden amper voor in de plannen van trainer Arne Slot. Bij Jong Feyenoord scoorde hij acht keer in acht wedstrijden.

NAC was op zoek naar een scorende spits en kwam uit bij Bannis. Nu is de huurtransfer rond. NAC-trainer Edwin de Graaf kent Bannis nog uit de jeugdopleiding van Feyenoord. "Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen", reageert De Graaf op de clubsite. "Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren."

"Een prima zet voor hem en voor ons", zegt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. "Naoufal heeft bij Feyenoord 1 twee uitstekende voetballers voor zich in de spitspositie (Bryan Linssen en Cyriel Dessers, red.), waardoor hij betrekkelijk weinig aan spelen toekomt. Bij NAC dienen zich op dat vlak meer mogelijkheden aan."

Bannis staat woensdag al op het trainingsveld bij NAC. Het is nog de vraag of hij op tijd speelgerechtigd is voor de wedstrijd tegen FC Volendam (vrijdag). Feyenoord verhuurde in de winterstop al vier andere spelers: Francesco Antonucci (FC Volendam), Aliou Baldé (Waasland-Beveren), Christian Conteh (FC Dordrecht) en Mark Diemers (Hannover 96).