Helemaal rond: Ajax verkoopt Neres en maakt transfersom bekend

Helemaal rond: Ajax verkoopt Neres en maakt transfersom bekend

14-01-2022 08:47 Laatste update: 08:53
176

De kogel is door de kerk: David Neres verruilt Ajax voor Shakhtar Donetsk. De Amsterdammers ontvangen een vast bedrag van twaalf miljoen euro voor de aanvaller. Door bonussen kan het bedrag oplopen tot zestien miljoen euro.

Ajax krijgt ongeveer hetzelfde bedrag als wat het in 2017 betaalde aan São Paulo. De club had de Braziliaan in januari 2019 voor een megabedrag van 43 miljoen euro kunnen verkopen aan het Chinese Guangzhou Evergrande, maar weigerde en kreeg daar indirect een halve finale Champions League voor terug.

Neres speelde 180 wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor 47 goals en 41 assists. Bij Shakhtar Donetsk, dat dertien keer kampioen van Oekraïne werd, gaat hij proberen zijn carrière vlot te trekken. De laatste twee jaar moest de vaak geblesseerde Braziliaan het doen met een marginale rol.

Neres werd in januari 2017 voor een transfersom van 12 miljoen euro overgenomen van het Braziliaanse São Paulo, waarmee hij een van de duurste transfers van Ajax werd. Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn moet Neres nu opvolgen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie