Van den Herik en Beenhakker spreken zich uit: 'Wordt Feyenoord niet beter van'

Van den Herik en Beenhakker spreken zich uit: 'Wordt Feyenoord niet beter van'

12-01-2022 13:13
58

Voormalig voorzitter Jorien van den Herik en ex-trainer Leo Beenhakker hebben zich uitgesproken tegen de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord. De club-coryfeeën hebben zich verbonden aan de politieke partij 50Plus voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Beiden staan op de verkiezingslijst van de partij en laten weten achter het standpunt te staan dat Feyenoord City alleen door moet gaan als de club er financieel aantoonbaar beter van wordt. Van den Herik is lijstduwer van 50Plus en Beenhakker is solidair met hem.

"De omgeving rond De Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo'n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt", stelt Van den Herik, geciteerd door Dagblad010. "Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet."

Van den Herik laat weten het verzet tegen een nieuw stadion te steunen. "Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is."