Bayern München komt na maanden van onderhandelen met witte rook

Bayern München komt na maanden van onderhandelen met witte rook

12-01-2022 13:42
14

Bayern München heeft de contractverlenging van Kingsley Coman bevestigd. De Bundesliga-kampioen heeft na maanden van moeizame onderhandelingen een akkoord bereikt met de 25-jarige vleugelspeler.

Coman ligt nu tot medio 2027 vast in de Allianz Arena. Zijn oude verbintenis liep in de zomer van 2023 af. L'Équipe repte dinsdag al van een XXL-contract: de Fransman gaat ongeveer zeventien miljoen euro per jaar verdienen. Alleen Manuel Neuer en Robert Lewandowski ontvangen meer. De voorbije maanden leken Coman en Bayern nog meermaals af te stevenen op een breuk vanwege de forse eisen van de speler. Hij werd onder meer in verband gebracht met Chelsea, Liverpool en Manchester City.

Technisch directeur Hasan Salihamidzic is opgelucht dat er nu witte rook is. "Kingsley kwam in 2015 als één van de grootste talenten van Europa naar Bayern en heeft zich ontwikkeld tot een speler van wereldklasse. Hij schreef al geschiedenis met zijn doelpunt in de Champions League-finale van 2020 en krijgt nu de kans om zijn stempel te drukken op een tijdperk", stelt de Bosniër. "Kingsley kan zowel kansen voorbereiden als afmaken en is daarmee ontzettend belangrijk voor ons. Als Bayern willen wij in de Europese top blijven presteren en met de contractverlengingen van Kingsley, Joshua Kimmich en Leon Goretzka ligt er een stevig fundament."

Coman toont zich gelukkig bij Der Rekordmeister. "Ik ben heel gelukkig hier, omdat het één van de grootste clubs ter wereld is en ik weet dat ik hier nog veel kansen en doelen heb. Alles is perfect hier, het is één grote famile. Mijn beste jaren als voetballer komen eraan en ik ben blij dat ik die hier beleef. Mijn belangrijkste doel is om nogmaals de Champions League te winnen met de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie