'Ajax ziet Bayern München afhaken voor Antony na nieuw contract voor Coman'

'Ajax ziet Bayern München afhaken voor Antony na nieuw contract voor Coman'

12-01-2022 14:15
48

Ajax hoeft voorlopig niet meer te vrezen dat Bayern München zich wil versterken met Antony. De Duitse topclub sprak in het najaar met het kamp van de Braziliaanse rechtsbuiten, maar pakt niet door nu Kingsley Coman een nieuw contract heeft getekend. Dat meldt Sport1.

Bayern steggelde lang met de Fransman over zijn torenhoge salariseisen, maar woensdag kwam de Bundesliga-kampioen met witte rook. Dat betekent ook dat in Zuid-Duitsland voorlopig geen behoefte is aan een nieuwe vleugelaanvaller. Naast Coman beschikt Bayern namelijk onder meer over Serge Gnabry en Leroy Sané.

Bayern voerde in het najaar nog verkennende gesprekken met Antony, schrijft Sport1. Daar bleef het bij, omdat Coman de intentie uitsprak om te verlengen. Naast Antony werden ook FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé en Raphinha van Leeds United in verband gebracht met Der Rekordmeister. Van een mogelijke komst van Dembélé was echter nooit sprake, aangezien hij nog hoger in de boom zit dan landgenoot Coman wat betreft zijn salariswensen.

Antony is aan zijn tweede jaar bezig bij Ajax, dat hem voor 15,75 miljoen overnam van São Paulo. Vooral in de Champions League maakt de 21-jarige dribbelaar dit seizoen veel indruk.