ADO-spelers overwegen serieus om te staken: 'Dan gaan we niet trainen'

ADO-spelers overwegen serieus om te staken: 'Dan gaan we niet trainen'

12-01-2022 18:45 Laatste update: 18:59
19

De spelers van ADO Den Haag overwegen inderdaad serieus om te gaan staken. De spelersraad steggelt met de clubleiding over de hoogte van de winstpremies, bevestigen bronnen uit de selectie in gesprek met Omroep West.

De spelers hadden woensdag vrij en hopen dat er uiterlijk donderdagochtend een oplossing is gevonden. Als dat niet het geval is, dan wordt er niet getraind. "Dan staken we en gaan we het veld niet op", bevestigt de spelersraad. "Wij hebben nu lang genoeg gesproken met de leiding, maar er zit geen beweging in. Als spelersgroep kennen we de situatie van de club maar al te goed. Wij vragen geen extreme bedragen. Daarom betreuren wij dat het zo verloopt."

ADO zelf bevestigt dat de kwestie speelt binnen de club, maar wil er niet al te diep op ingaan. Een woordvoerder laat weten dat er een onderhoud is geweest tussen de spelersraad en directeur Edwin Reijntjes, maar dat er nog geen akkoord is gesloten. "Verder vinden wij dit een interne aangelegenheid."

De nummer laatst van het vorige Eredivisie-seizoen is in afwachting van een overname door de Amerikaanse partij Globalon en heeft al zes punten in moeten leveren. Sportief gaat het echter prima: de winnaar van de eerste Keuken Kampioen Divisie-periode staat na twintig speelrondes vijfde en heeft nog een wedstrijd tegoed op de concurrentie. Zaterdag komt TOP Oss naar de Residentie, waar om 16.30 uur af zal worden getrapt.