'Chelsea beëindigt vijfde (!) uitleenbeurt van Kenedy, maar blijft verder zoeken'

'Chelsea beëindigt vijfde (!) uitleenbeurt van Kenedy, maar blijft verder zoeken'

12-01-2022 19:46
10

Chelsea zou zijn linksbackprobleem op kunnen vangen met de verhuurde Kenedy en staat ook op het punt om de Braziliaan terug te halen van Flamengo. Volgens onder meer The Guardian en Sky Sports is de kans echter groot dat Kenedy opnieuw elders gestald wordt en dat Chelsea blijft zoeken naar een stand-in van de zwaar geblesseerde Ben Chilwell.

Kenedy staat al sinds 2015 op de loonlijst bij Chelsea en ligt nog anderhalf jaar vast op Stamford Bridge, maar speelde in de loop der jaren slechts 27 wedstrijden namens The Blues. Nadat hij al werd verhuurd aan Watford, Newcastle United, Getafe en Granada, komt hij sinds augustus uit voor Flamengo. Dat doet hij in principe nog een jaar, maar Chelsea gaat volgens diverse media gebruik maken van zijn optie om Kenedy vervroegd terug te halen.

Op Stamford Bridge zou hij de nieuwe concurrent kunnen worden van Marcos Alonso, na het wegvallen van Chilwell de enige pure linksback in de Chelsea-selectie. Het lijkt er echter sterk op dat Chelsea Kenedy voor een zesde keer verhuurt en elders verder zoekt naar een linksback. Een andere huurling – Emerson Palmieri, gestald bij Olympique Lyon – werd al genoemd, net als Sergiño Dest (FC Barcelona) en Lucas Digne (Everton), die echter hard op weg lijkt naar Aston Villa.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie