Update: FC Twente kan zich in de handen wrijven, Corona gepresenteerd in Sevilla

Update: FC Twente kan zich in de handen wrijven, Corona gepresenteerd in Sevilla

14-01-2022 11:23 Laatste update: 11:23
49

FC Twente kan zich volgens berichtgeving uit Portugal opmaken voor een financiële meevaller van circa negen ton. Jesús Corona staat op het punt om FC Porto voor Sevilla te verruilen en ook de Tukkers gaan daar een graantje van meepikken, meldt Record.

Corona speelde tussen 2013 en 2015 in de Grolsch Veste, voordat hij voor ruim tien miljoen euro werd overgenomen door FC Porto. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract bij datzelfde Porto af en Os Dragões maken volgens Record gebruik van hun allerlaatste kans om een transfersom aan de Mexicaan over te houden. Afgelopen zomer was Sevilla al met hem bezig, nu drukken de Andalusiërs alsnog door, voor om en nabij de drie miljoen euro.

Dat nieuws zal ook in Enschede met gejuich ontvangen worden. Record weet dat de Tukkers contractueel gezien recht hebben op dertig procent van de transfersom. Corona zelf krijgt volgens het medium 3,5 procent van het bedrag mee, terwijl FC Porto 66,5 procent overhoudt.

Update: Corona heeft ruim zes jaar na zijn transfer van FC Twente naar FC Porto een nieuwe werkgever gevonden. Sevilla heeft de Mexicaan vrijdagochtend gepresenteerd. De Andalusiërs doen geen uitspraken over de transfersom, maar deze bedraagt naar verluidt drie miljoen en FC Twente profiteert dus mee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie