Ook Haller en Sangaré hebben aan één doelpunt genoeg op de Afrika Cup

12-01-2022 21:50
26

Ibrahim Sangaré en Sébastien Haller zijn de Afrika Cup begonnen met een zege. In een toernooi met weinig doelpunten bleek ook één treffer te volstaan tijdens de wedstrijd tussen Ivoorkust en Equatoriaal-Guinea.

De PSV-controleur en de Ajax-spits stonden allebei in de basis bij Ivoorkust: Sangaré maakte ook de negentig minuten vol, terwijl Haller vijf minuten voor tijd werd gewisseld. De Ivorianen konden al na vijf minuten juichen. Max-Alain Gradel kreeg de bal per toeval voor zijn voeten, haalde snoeihard uit vanuit de tweede lijn en liet keeper Manuel Sapunga Mbara kansloos: 0-1.

Die vroege goal bleek geen aanzet tot een walk-over. De tweevoudig Afrikaans kampioen moest – ondanks de nodige gelegenheden om in de tegenaanval uit te lopen naar 0-2 – nog 85 minuten lang op zijn hoede blijven, maar wist de krappe marge over de streep te trekken.

Ivoorkust neemt de leiding in Poule E, nadat groepsgenoten Algerije en Sierra Leone dinsdag met 0-0 gelijkspeelden. Sierra Leone is zondag de volgende tegenstander van Haller en Sangaré.