Lang: Denk dat iedereen weet wie eigenlijk de beste voetballer is: en dat ben ik

Lang: "Denk dat iedereen weet wie eigenlijk de beste voetballer is: en dat ben ik

13-01-2022 08:10
150

Paul Onuachu is tijdens het Gouden Schoen-gala verkozen tot beste speler in België van 2021, Noa Lang heeft het met het zilver moeten doen. De kersverse Oranje-international accepteert zijn verlies, maar blijft overtuigd van zijn kwaliteiten.

De Club Brugge-aanvaller hield er vooraf al rekening mee dat hij niet zou winnen, in de wetenschap dat zijn houding irritatie oproept bij veel voetbalvolgers. "Ach, ik ga niet veranderen. Ik ben wie ik ben", liet hij na afloop weten in gesprek met Het Laatste Nieuws. Uiteindelijk moest hij het afleggen tegen Onuachu, die vorig seizoen namens KRC Genk topscorer van België werd: 333 om 272 punten. "Als je zoveel goals maakt, is dat een topprestatie. Alleen... Als je naar de statistieken kijkt (zes goals en tien assists in twintig Jupiler Pro League-wedstrijden voor de winterstop, elf goals en zeven assists in het voorjaar, red.), zijn mijn cijfers beter."

De kans is groot dat Lang zijn eerste én laatste kans heeft gemist om de Gouden Schoen te winnen. Tijdens het gala van woensdagavond liet hij al doorschemeren dat hij na dit seizoen waarschijnlijk een transfer maakt. "Kwaad ben ik niet, nee. Ik denk dat iedereen weet wie eigenlijk de beste voetballer is. En dat ben ik."