Ihattaren: Ik zei: Ali, ik heb álles fout gedaan. Je moet me helpen

Ihattaren: "Ik zei: Ali, ik heb álles fout gedaan. Je moet me helpen"

13-01-2022 09:00
146

Mohamed Ihattaren kijkt terug op een hectisch half jaar, waarin hij niet aan spelen toe is gekomen. De Utrechter maakte een last minute-transfer van PSV naar Sampdoria, via Juventus, en is alweer weg uit Genoa: tussendoor ruilde hij zaakwaarnemer Mino Raiola ook in voor Ali Dursun.

In de zomermaanden werd al duidelijk dat Ihattaren bij PSV niet meer op één lijn zou komen met trainer Roger Schmidt. "Bij PSV vroeg iedereen al weken wanneer ik weg zou gaan", vertelt hij aan De Telegraaf. "Alleen Toon Gerbrands en John de Jong (algemeen en technisch directeur, red.) zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen."

Vlak voor de transferdeadline kwam er opeens een Italiaanse ontsnappingsroute. "Op 30 augustus, na de training, zag ik dat Mino mij heel vaak gebeld had. Hij zei: het wordt Juventus, je moet straks vliegen. Ik moest er in mijn eentje naartoe. Ik tekende in de avonduren, sliep in het hotel van de club en ging de volgende dag met de taxi naar Sampdoria."

In Genoa kwam hij echter in zijn eentje in een hotel te zitten, zonder betaald te worden. Toen hij na anderhalve maand weer naar Nederland vertrok, meldde hij zich bij Ali Dursun, zaakwaarnemer van onder meer Frenkie de Jong en Donny van de Beek. "Ik zei: Ali, ik heb álles fout gedaan. Je moet me helpen. Ik zocht het eerst bij mezelf. Hij hoorde het verhaal aan en zei dat ik hier onmogelijk schuld aan kon hebben. Hij nam me onder de arm, is als een soort vader voor me." Raiola bevestigde onlangs dat hij geen contact meer heeft met Ihattaren. "Natuurlijk niet, ik ben teleurgesteld", reageert laatstgenoemde. "Een week voor mijn overstap naar Ali wilde hij nog publiekelijk met mij bekendmaken dat ik niet fout zat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie