Algemeen Dagblad verwacht nog twee uitgaande transfers bij Ajax

Algemeen Dagblad verwacht nog twee uitgaande transfers bij Ajax

13-01-2022 09:30
76

Ajax kan tijdens de winterse transferperiode naast David Neres, die naar Shakhtar Donetsk zal gaan, nog twee spelers kwijtraken. Danilo staat op de nominatie om verkocht te worden, terwijl Victor Jensen op huurbasis mag vertrekken.

Danilo is na de komst van Brian Brobbey overbodig geworden in de Johan Cruijff Arena. De Braziliaan heeft daarnaast ook nog eens een aflopend contract en dus zou de spits zomaar eens kunnen vertrekken. "Het zou logisch zijn als Ajax hem verkoopt", zegt Algemeen Dagblad-clubwatcher Johan Inan in de AD Voetbalpodcast. "Of clubs willen nog wel eens met een jaar verlengen, de speler dan voor een half jaar verhuren en daarna kijken hoe hij terug komt."

Een tijdelijk vertrek ligt ook op tafel voor Jensen. De Deen, die vorig seizoen al een half jaar bij FC Nordsjaelland speelde, is al 21 en heeft zijn definitieve doorbraak nog steeds niet beleefd. De aanvallende middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van clubs als Rosenborg BK en Malmö FF en mag volgens Inan hopen op een huurtransfer naar één van die clubs.

Tenslotte stelt de journalist dat Nicolás Tagliafico waarschijnlijk niet zal vertrekken uit Amsterdam. "Ik denk dat hij het seizoen bij Ajax zal afmaken, maar je weet niet hoe het loopt in de laatste dagen van zo'n transferperiode. Misschien komt er dan wel een hele mooie club voor Tagliafico en dan kan Ajax hem moeilijk tegenhouden. Wat ze wel kunnen zeggen is dat ze een back-up moeten hebben, omdat ze niet heel dik in de linksbacks zitten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie