'Ik sta er heel reëel in, had niet verwacht dat de stap naar Ajax nog zou komen'

'Ik sta er heel reëel in, had niet verwacht dat de stap naar Ajax nog zou komen'

13-01-2022 12:35
70

Remko Pasveer was vorig seizoen bij Vitesse al bezig aan zijn misschien wel beste seizoen ooit en verdiende een transfer naar Ajax. Dat hij in Amsterdam is uitgegroeid tot eerste keeper, is ook tegen zijn eigen verwachtingen in.

Andre Onana zat aan het begin van het seizoen zijn dopingschorsing nog uit en Maarten Stekelenburg liep al snel een zware blessure op. "Dat ik uiteindelijk zo snel eerste keeper ben geworden, is natuurlijk best bizar. Dat had ik vooraf niet verwacht", vertelt Pasveer aan Ajax Life. "Ik ben er persoonlijk heel blij mee, maar wel met de kanttekening dat ik het voor Maarten ontzettend balen vind dat hij zo'n blessure heeft opgelopen. Dat gun je niemand."

De 38-jarige Tukker keepte vorig seizoen nog met Vitesse de bekerfinale tegen Ajax ging ervan uit dat hij ook het daaropvolgende seizoen in Arnhem zou keepen. "Ik was afgelopen seizoen al met Vitesse in onderhandeling over een extra contractjaar en toen kwam Marc Overmars er tussendoor." Uiteindelijk besloot hij dus om naar Amsterdam te verkassen. "Ik sta er heel reëel in en had niet meer verwacht dat deze stap nog zou komen, maar het gevoel was direct goed. Binnen een week waren we eruit. Ajax is een grote club en ik kon hier voor twee jaar tekenen. Dat gaf mij wat zekerheid. Ik ben helemaal happy."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie