Feyenoord-huurling Conteh overmand door emoties na droomdebuut: Ik heb gehuild

Feyenoord-huurling Conteh overmand door emoties na droomdebuut: "Ik heb gehuild"

13-01-2022 13:08
29

Christian Conteh was na zijn debuut voor FC Dordrecht zo emotioneel dat hij de pers niet te woord kon staan. De 22-jarige aanvaller uit Hamburg beleefde na twee moeizame voetbaljaren een droomdebuut in de Keuken Kampioen Divisie.

Conteh verruilde St. Pauli na de uitbraak van de coronacrisis voor Feyenoord en speelde twee Eredivisie-wedstrijden, maar kampte ook met veel blessureleed. Bovendien kon Jong Feyenoord – waar Conteh in eerste instantie voor gehaald werd – na een volgende besmettingsgolf en de daarmee gepaard gaande lockdownmaatregelen geen wedstrijden spelen. In de eerste helft van dit seizoen werd hij verhuurd aan SV Sandhausen, ook zonder al te veel succes. "Ik vervloek de club zeker niet, ik heb met veel teamgenoten nog contact, maar ik was daar ook niet gelukkig. Ik ben geboren om voetbal te spelen en als ik dat niet kan, ben ik ongelukkig", vertelt hij aan het Algemeen Daglad.

Zo moeizaam als 2021 verliep, zo spectaculair startte 2022 voor Conteh. De huurling scoorde tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Helmond Sport binnen één minuut na zijn invalbeurt. "44 seconden. Ik was zo gebrand, had twee balcontacten en scoorde. Dat is zo onbeschrijflijk mooi, bij mijn debuut. Er viel zo'n enorme last van mijn schouders."

Na zijn eerste doelpunt sinds zijn St. Pauli-tijd werd hij overmand door emoties, waardoor Conteh even een moment voor zichzelf nodig had. "Net als voor aanvang heb ik ook na de wedstrijd gebeden. Toen brak ik. Ik dacht aan mijn familie die zoveel voor me gedaan heeft, zodat ik weer kon voetballen. Ik heb gehuild en heb die avond ook niet gereageerd op mijn debuut." Nu werkt hij toe naar de wedstrijd tegen Jong AZ, die naar de maandagavond is verplaatst. " Ik heb er even van genoten, maar na twee dagen heb ik de focus teruggepakt. Ik ben hongerig en wil meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie