'Met Sparta knokten we tegen degradatie, zo voetballen past niet bij mij'

'Met Sparta knokten we tegen degradatie, zo voetballen past niet bij mij'

13-01-2022 15:51
29

Kenzo Goudmijn werd in de eerste seizoenshelft door AZ aan Sparta verhuurd, maar kwam daar amper aan spelen toe. De middenvelder gaat het in het tweede deel van het voetbaljaar proberen bij buurman Excelsior.

Bij Sparta viel hij elf keer in en stond hij niet in de basis in de eerste seizoenshelft. Dat viel Goudmijn, die gezien wordt als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van AZ, tegen. "Ik had me daar meer van voorgesteld", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kwam om veel te gaan spelen en dat lukte niet."

Goudmijn heeft wel een idee hoe dat komt. "Met Sparta knokten we tegen degradatie, dat beïnvloedde ook het voetbal dat we speelden en dat paste niet bij mij. Het is niet dat ik niet defensief kan spelen, maar ik kom beter tot mijn recht in een aanvallend ingestelde ploeg. Daarom vond ik dat ik in de winter naar een andere club moest."

Dat is Excelsior geworden. Technisch directeur Nick Kersten wist de twintigjarige middenvelder te overtuigen om voor zijn club te kiezen, aangezien de Kralingers een technisch vaardige en creatieve speler nodig hadden. " Ze kwamen voor mij op het perfecte moment. Het verhaal van de club overtuigde me, dit is voor mij op dit moment het beste."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie