Eindelijk doelpuntenfestijn: Onana's Kameroen zegeviert en is door in Afrika Cup

13-01-2022 18:49
9

Gastland Kameroen is er als eerste land in geslaagd de achtste finales van de Afrika Cup te halen. In een doelpuntrijke wedstrijd werd Ethiopië eenvoudig opzij gezet: 4-1.

Kameroen won de eerste groepswedstrijd met 2-1 van Burkino Faso en wist dat een zege volstond om de knock-out-fase te bereiken. Hoewel De Ontembare Leeuwen op papier de favoriet waren, moest Andre Onana na vier minuten al een tegentreffer incasseren. Lang kon Ethiopië echter niet genieten van de voorsprong, aangezien Karl Toko Ekambi nog binnen tien minuten gelijkmaakte.

Tot de rust bood Ethiopië uitstekend tegenstand, maar in het tweede bedrijf ging het hard. Een dubbelslag van Vincent Aboubakar en een tweede goal van Toko Ekambi zorgden voor een 4-1 voorsprong voor het gastland. Dat kwam niet meer in gevaar, waardoor Kameroen in de achtste finales van het landentoernooi staan. In de slotfase pakte Onana nog een gele kaart voor tijdrekken. Als de Ajax-doelman in de laatste groepswedstrijd tegen Kaapverdië weer tegen een kaart aanloopt, mist hij de achtste finale.