Sampdoria overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Ihattaren

Sampdoria overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Ihattaren

13-01-2022 23:17
68

Sampdoria overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Mohamed Ihattaren. De uitspraken die de voormalig PSV-middenvelder donderdag deed in gesprek met De Telegraaf zijn bij de Italiaanse club in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond. Ik kreeg geen salaris, niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg", zo liet Ihattaren in het interview weten.

De uitspraken van de middenvelder zorgden voor verbazing bij Sampdoria-voorzitter Marco Lanna, die op zijn beurt uithaalde naar Ihattaren. "Het hele interview is bij elkaar gelogen. Iedereen hier bij Sampdoria zegt dat er niks van klopt."

Sampdoria laat in een verklaring op de clubwebsite weten dat het overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Ihattaren. 'De club heeft aan al zijn verplichtingen voldaan', valt er te lezen in de verklaring. 'De speler besloot zelf om Genua te verlaten zonder enige toestemming. Er is nooit een meningsverschil geweest met de technische staf en het eerste elftal. Het zijn gefantaseerde beschuldigingen die nergens op gebaseerd zijn. Sampdoria behoudt zich daarom het recht om actie te ondernemen, om het imago van de club te beschermen en schade te verhalen die is ontstaan.'

Ihattaren traint inmiddels in Nederland met Gerald Vanenburg aan een terugkeer op het veld. Hij hoopt bij FC Utrecht op een herkansing in de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie