Van Basten duidelijk na Barça-Real: 'Denk dat zijn grote periode achter de rug is'

13-01-2022 23:52 Laatste update: 14-01-2022 00:07
41

Marco van Basten denkt niet dat het nog goed gaat komen met Eden Hazard. De Belgische aanvaller zat tijdens de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid in de Spaanse Supercup negentig minuten op de bank. Van Basten begrijpt Real-trainer Carlo Ancelotti.

Hazard maakte in zijn jonge jaren een verpletterende indruk bij Lille OSC en Chelsea, maar bij Real wil het maar niet lukken. De aanvaller is veelvuldig geblesseerd en houdt vooral de bank warm wanneer hij wél fit is.

"Ik denk niet dat het een kwestie van goedkomen is", stelt Van Basten aan de desk bij Ziggo Sport. "Ik ben ervan overtuigd dat als Ancelotti voelt en ziet dat hij van waarde kan zijn, dat hij hem dan gewoon opstelt. Ik denk dat de grote periode van Hazard achter de rug is."

Youri Mulder, die net als Van Basten aanwezig was om de wedstrijd tussen Barcelona en Real te analyseren, baalt van het aftakelen van 'mooie speler' Hazard. "Maar die 'mooie spelers' moeten wel blijven presteren", haakt Van Basten in. "En als ze te lang niet leveren, dan gaat het over."

De wedstrijd tussen Barcelona en Real eindigde woensdagavond in een 2-3 overwinning voor De Koninklijke. Federico Valverde zorgde in de verlenging voor het winnende doelpunt.