Driessen is kritisch op KNVB en Raiola: 'Laat KNVB dit toptalent verzuipen?'

Driessen is kritisch op KNVB en Raiola: 'Laat KNVB dit toptalent verzuipen?'

Gepubliceerd: vrijdag 14 januari 2022 om 07:14vr 14-01-2022 om 07:14

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf is kritisch op de handelswijze van de KNVB en (ex-)zaakwaarnemer Mino Raiola inzake Mohamed Ihattaren. Die koos voor een interlandcarrière bij de KNVB, maar werd amper gebruikt. Dat heeft Ihattaren vooral aan zichzelf te danken, maar Driessen kijkt ook kritisch naar de mensen om hem heen.

Na zijn vertrek bij PSV ging het mis met Ihattaren. Hij werd door Juventus verhuurd aan Sampdoria, maar voor die club speelde hij om uiteenlopende redenen niet. Donderdag gaf hij een interview in De Telegraaf. Driessen, die hem interviewde, is een dag later in zijn column hard voor de KNVB en Raiola.

'Al met al is de situatie treurig. Evenzo treurig is het gesteld met de Nederlandse voetbalsamenleving als het niet lukt om het grootste talent van de afgelopen tien jaar te redden van de ondergang door hem aan zijn lot over te laten. Laat Nederland dit gebeuren?', vraagt Driessen zich af.

Driessen wijst Ihattaren op zijn verantwoordelijkheid, maar kijkt ook naar de omgeving van de speler en Raiola. 'Zijn vader zou hem vanuit de Marokkaanse cultuur nooit hebben toegestaan om op de laatste dag van de transferdeadline via de achterdeur, bijna gedwongen, op 19-jarige leeftijd PSV te verlaten. In alles toch zijn thuis. Helemaal niet met de bedenkelijke transferconstructie in het vooruitzicht, die hem na één overnachting als speler van Juventus een versterking voor Sampdoria moest maken. Dan liever Jong PSV.

'Waar blijven zij die de polonaise achter hem liepen, die Ihattaren met een shirt van het Nederlands elftal op de foto zetten, die feest vierden toen hij met Oranje onder 17 Europees kampioen werd? Laat de KNVB dit toptalent verzuipen? Zoals voormalig bondscoach Frank de Boer deed. Of zijn evenknie bij Jong Oranje, Erwin van de Looi, die hem volledig links liet liggen', aldus Driessen, die ook directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma noemt. 'Hij, de hoeder van het Nederlandse topvoetbal nam nooit de moeite om eens met het grootste talent te praten toen diens loopbaan in een negatieve spiraal terecht kwam. Hij liet zijn bondscoaches met slappe excuses wegkomen toen ze hem passeerden voor de nationale elftallen.'

Het interview in De Telegraaf is volgens Driessen een noodkreet van Ihattaren. 'Benieuwd of Nederlandse topclubs of de KNVB op hun handen blijven zitten of trachten de teloorgang van dit kind en toptalent te verhoeden. FC Utrecht heeft als eerste een hand uitgestoken.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws