'Ex-begeleider Balotelli werkte met Ihattaren: had veel meegemaakt, maar dit...'

'Ex-begeleider Balotelli werkte met Ihattaren: had veel meegemaakt, maar dit...'

Gepubliceerd: vrijdag 14 januari 2022 om 10:22vr 14-01-2022 om 10:22

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou heeft nieuwe onthullingen over Mohamed Ihattaren naar buiten gebracht, naar aanleiding van diens geruchtmakende interview in De Telegraaf. De Utrechtse linkspoot vertrok in oktober met de noorderzon bij Sampdoria en liet deze week weten dat hij niet betaald en begeleid werd door de Italianen.

Mossou dook in het vorige najaar in de kwestie-Ihattaren, die plotseling van Italië naar Nederland vertrok. "Ik heb toen heel veel mensen gesproken, die hebben daar heel veel over geschetst en verteld, hoe dat allemaal precies ging en waar het precies misging. In dat licht verbaast me het verhaal van hemzelf wel", laat de journalist weten in de AD Voetbalpodcast. "Ik miste de hand in eigen boezem, om het zachtjes uit te drukken. Hij schetste een realiteit alsof hij volledig aan zijn lot is overgelaten, alsof hij op de trein naar Italië is gezet en niemand naar hem heeft omgekeken. Mijn informatie was toen al heel anders, want ik heb de mensen gesproken die hem begeleidden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Volgens Mossou had Ihattaren wel degelijk een persoonlijke begeleider. "Iemand die hem met allerlei dingen zou helpen, met huisvesting, verzekering, enzovoort. Dat was dezelfde man die dat jarenlang voor Mario Balotelli heeft gedaan. Dat was ook zijn persoonlijke assistent, die kreeg nu het dossier-Ihattaren in zijn schoot geworpen. Die man had al veel meegemaakt, maar dit nog nooit... Die heeft op een gegeven moment zijn handen ervan af getrokken. Hij was niet bereikbaar of kwam niet, dat was allemaal heel moeilijk. Bij wie de schuld ligt en of die begeleider wel of niet goed was, dat kan ik niet beoordelen. Maar er was wel degelijk begeleiding."

Ihattaren is al enige tijd terug in Nederland en traint met voormalig Oranje-international Gerald Vanenburg. De oud-PSV'er is dichtbij een transfer naar FC Utrecht, dat van zins is om hem de komende anderhalf jaar te huren van Juventus.

Poll

Gaat Ihattaren zich bij FC Utrecht weer oprichten?

(6884 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws