'Zahavi-update van Schmidt: spits maakt seizoen af bij PSV, na instemming familie'

'Zahavi-update van Schmidt: spits maakt seizoen af bij PSV, na instemming familie'

14-01-2022 14:19 Laatste update: 14:21
77

Eran Zahavi blijft de komende weken 'gewoon' bij PSV spelen, stelt trainer Roger Schmidt. Donderdag meldde De Telegraaf nog dat Zahavi wegens privéomstandigheden waarschijnlijk niet meer terugkeert bij de Eredivisie-koploper, maar de coach denkt daar anders over.

Bronnen rondom Zahavi deelden dat de kans 'groot' was dat de Israëlische spits niet meer voor PSV zou spelen. Hij verblijft momenteel in zijn geboorteland om te revalideren van een blessure en de vrouw van Zahavi wil naar verluidt niet meer terug naar Nederland gaan. Dat heeft allemaal te maken met de twee inbraken die in korte tijd plaatsvonden in het huis van de aanvaller.

In gesprek met verschillende media, waaronder het Eindhovens Dagblad, reageert Schmidt op dat nieuws. De Duitser verwacht dat Zahavi gewoon bij PSV blijft spelen, ondanks de heftige gebeurtenissen in zijn privéleven. Volgens Schmidt heeft de familie van de international er ook mee ingestemd dat hij het seizoen afmaakt in Eindhoven. Schmidt zegt daarnaast dat hij begrip heeft voor de moeilijke situatie waarin Zahavi verkeert.

De verwachting is dat de routinier over een aantal weken weer fit genoeg is om wedstrijden te spelen. Het eerste duel van PSV in 2022, op bezoek bij FC Groningen, moet Zahavi nog aan zich voorbij laten gaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s