PEC heeft kleur op de wangen en brengt Willem II tiende nederlaag op rij toe

14-01-2022 21:51
92

PEC Zwolle is uitstekend begonnen aan 2022. De hekkensluiter van de Eredivisie klopte Willem II op eigen veld met 2-0 en kruipt dichter in de buurt van de zeventiende plaats.

Beide ploegen sloten 2021 af met een rotgevoel. PEC ging als hekkensluiter de winterstop in, terwijl Willem II na een serie verliespartijen het linkerrijtje al lang en breed vaarwel had gezegd en steeds dichter bij de degradatiezone in de buurt kwam. Beide formaties was er dus veel aan gelegen om 2022 goed te beginnen en het was de thuisploeg die dat deed.

De Blauwvingers kregen de eerste kansen, ondanks dat Willem II het meeste balbezit had. Een doelpunt kon niet uitblijven en dat viel na een klein half uur voetballen dan ook. Thomas van den Belt bekroonde het harde werk van Bram van Polen door diens voorzet tot doelpunt te promoveren. De rechtsback deelde mee in de feestvreugde, aangezien hij degene was die de bal veroverde.

Oussama Darfalou en Gervane Kastaneer hadden PEC vervolgens nog voor rust op 2-0 kunnen zetten, maar omdat ze dat nalieten bleef de bezoekende formatie van trainer Fred Grim in de wedstrijd en Che Nunnely had daar vlak na rust meteen van moeten profiteren door een doelpunt te maken. De rappe vleugelaanvaller schoot echter onrustig naast.

Een kwartier voor tijd gooiden de Zwollenaren de wedstrijd in het slot en dat was ook verdiend. Van den Belt rondde beheerst af voor zijn tweede goal van de avond (2-0) en haalde daarmee de punten definitief binnen voor zijn ploeg. In de slotfase waren de Tricolores namelijk niet meer in staat om het de gastheren nog echt moeilijk te maken.

Dat is goed nieuws voor PEC, dat met de zege nu naar negen punten gaat. Het is nog niet genoeg om van de laatste plaats af te komen: de achterstand op nummer zeventien Fortuna Sittard is nu vier punten. Willem II is veertiende en kan dit weekend nog gepasseerd worden door RKC Waalwijk.