Utrecht-debuut tegen Ajax: 'Wel een beetje verbaasd, zag het niet aankomen'

Utrecht-debuut tegen Ajax: 'Wel een beetje verbaasd, zag het niet aankomen'

15-01-2022 08:46
48

Fabian de Keijzer maakt zondag zijn debuut voor FC Utrecht in de wedstrijd tegen Ajax. De 21-jarige sluitpost kreeg in de winterstop te horen dat hij de nieuwe eerste keeper is van de Domstedelingen.

Maarten Paes verloor daarmee zijn plekje onder de lat. Hij is hard op weg naar de Major League Soccer waar hij gaat spelen voor FC Dallas, zo meldde VoetbalPrimeur donderdag al. De Keijzer staat onder de lat tegen Ajax. "Een mooie pot om mee te beginnen", zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Er gingen veel gevoelens door De Keijzer heen, toen trainer René Hake hem vertelde dat hij vanaf nu de eerste keeper is. "Blijheid, trots. Echt van alles. Je bent natuurlijk heel blij maar op dat moment weet je niet zo heel goed wat je moet zeggen. Maar je bent wel heel blij dat het moment er is en dan ga je trainen met een goed gevoel (…) Ik was heel blij toen ik het hoorde. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje verbaasd was, dat ik het niet op dit moment aan zag komen."

En dat zijn debuutwedstrijd tegen Ajax is, maakt het alleen maar mooier, zo vindt De Keijzer. "Dat wist ik natuurlijk al. Het is alleen maar mooi dat het meteen zo'n wedstrijd is. Het is een wedstrijd waarin ik mezelf kan laten zien. Jammer dat het zonder publiek is, maar dat is nu eenmaal de tijd waarin we leven."

Toekomstplannen
Maar hoe ziet De Keijzer zijn toekomst voor zich? "Ik denk dat iedereen wel dromen heeft. Eerst wil ik eerste keeper blijven met FC Utrecht en Europees voetbal halen. Het seizoen goed afsluiten. Volgend seizoen ook weer een mooi seizoen en dan zien we wel hoe het loopt. Misschien wil je over een paar jaar wel de stap maken naar het buitenland. Naar de Premier League is een droom bijvoorbeeld, of de Spaanse competitie zou ook heel mooi zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie