Uitblinker Bakayoko: 'Heeft geen zin om bij PSV te vragen wanneer er kansen komen'

Uitblinker Bakayoko: 'Heeft geen zin om bij PSV te vragen wanneer er kansen komen'

15-01-2022 11:55
70

Jong PSV-trainer Ruud van Nistelrooy zag Johan Bakayoko ook vrijdag de hoofdrol pakken tijdens de 1-4 zege bij VVV-Venlo. De voormalig topspits prijst de achttienjarige Belg, maar predikt ook geduld.

Bakayoko lijkt hard op de deur te kloppen van het eerste elftal na zijn vier treffers in De Koel. "Johan weet heel goed waar hij staat binnen PSV. Ik ben ook heel blij dat hij dat uit naar de media toe", reageert Van Nistelrooy tegenover het Eindhovens Dagblad.

De oud-speler van PSV, Manchester United en Real Madrid is lovend over de vleugelaanvaller. "Ik vond het niet alleen in de afwerking, maar ook op andere fronten een knappe wedstrijd van hem. Het was heel compleet. Dan praat je ook over alles voor de eindfase. Het spel in balbezit, verdedigen en druk zetten bijvoorbeeld."

Bakayoko staat in de schijnwerpers en er wordt al gesproken over een kans in het eerste elftal van PSV, maar zelf blijft hij rustig. "Wat komt, dat komt wel", stelt hij. "Ik zeg dat ook altijd tegen mijn familie. Het heeft geen zin om steeds bij PSV te vragen wanneer er eventueel kansen komen. Hier bij Jong PSV mijn ding doen is waar het nu om gaat en ik leer hier ongelooflijk veel. Wanneer je als jonge speler mag werken met iemand als Ruud van Nistelrooy mag je dankbaar zijn. Ik heb mede dankzij hem de afwerking op de goal al enorm verbeterd, vergeleken met vorig seizoen."

De teller van Bakayoko staat dit seizoen inmiddels op elf treffers en zeven assists in twintig duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie