Manchester City zet reuzenstap richting landstitel, megavoorsprong op Chelsea

Manchester City zet reuzenstap richting landstitel, megavoorsprong op Chelsea

15-01-2022 15:22 Laatste update: 15:23
70

Manchester City heeft zaterdag een reuzenstap gezet richting de Engelse landstitel. Op eigen veld nam de ploeg van Pep Guardiola het op tegen nummer twee Chelsea. Kevin De Bruyne kroonde zich in de slotfase tot matchwinner en daardoor staat City maar liefst dertien punten voor op Chelsea.

Voor Chelsea was het erop of eronder. Alleen een overwinning op City zou de titelstrijd weer enigszins spannend kunnen maken. Bij de Londenaren kreeg Hakim Ziyech een basisplaats.

In een volgepakt Etihad Stadium was Manchester City in de openingsfase het meest gevaarlijk. Tot twee keer toe moest Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga reddend optreden. Eerst op een kopbal van John Stones, daarna op een inzet van De Bruyne. Chelsea wankelde, maar bleef overeind staan. Vlak voor rust liet Man City via Jack Grealish de grootste kans op een voorsprong liggen.  Oog-in-oog met Arrizabalaga, ondertussen de belangrijkste man bij Chelsea, faalde Jack Grealish.

Na rust liet Chelsea voor het eerst serieus van zich horen. Dat was de ploeg van Thomas Tuchel voor rust niet gelukt, maar via Romelu Lukaku loste Chelsea een eerste waarschuwingsschot. Daarna was het twee keer dicht bij, ware het niet dat doelman Ederson zijn mannetje stond en zijn ploeg op de been hield.

Chelsea had zich eindelijk in de wedstrijd gespeeld, maar kreeg pardoes de deksel op de neus toen De Bruyne twintig minuten voor tijd geweldig uithaalde. Met een flitsende passeerbeweging zette hij N'Golo Kanté op het verkeerde been, waarna hij Arrizabalaga kansloos liet met een schot van afstand.

Daardoor was het voor Chelsea min of meer klaar, want daarna haalde de ploeg van Tuchel zijn niveau niet meer. City domineerde de slotfase en speelde de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit. De voorsprong op Chelsea is inmiddels dertien punten.