Haller krijgt bijval na kritieken door onzichtbaar optreden: 'Het is verklaarbaar'

Haller krijgt bijval na kritieken door onzichtbaar optreden: 'Het is verklaarbaar'

15-01-2022 16:58
51

Ivoorkust-bondscoach Patrice Beaumelle neemt het op voor Sébastien Haller. De spits was onzichtbaar in het met 1-0 gewonnen duel met Equatoriaal-Guinea, waardoor hij overladen werd met kritiek. Beaumelle vindt dit niet terecht.

Haller geldt in Ivoorkust na zijn Champions League-prestaties bij Ajax als één van de smaakmakers van het land, maar wist in de eerste groepswedstrijd van de Afrika Cup nog niet te overtuigen. "Dat is verklaarbaar", stelt Beaumelle op de persconferentie van zaterdag in aanloop naar de wedstrijd tegen Sierra Leone. "Door het coronavirus heeft hij tien dagen binnen gezeten. Daardoor arriveerde hij pas twee dagen voor de openingswedstrijd hier in Kameroen. Dan kan ik begrijpen dat je niet direct in staat bent je beste spel te laten zien."

Hoewel de bondscoach van De Olifanten wist dat Haller niet topfit was, gaf hij hem bewust een basisplaats. "Op die manier kon hij alvast wennen aan de intensiteit van dit toernooi en de omstandigheden hier. Ik weet zeker dat hij daarvan de komende wedstrijden gaat profiteren. Vermoedelijk wordt hij met de dag beter. Ik verwacht dat hij de komende wedstrijden veel beter wordt."

Volgens Beaumelle is het niet eerlijk dat Haller wordt beoordeeld op zijn statistieken bij Ajax. Of de aanvalsleider tegen Sierra Leone weer kan rekenen op een basisplek, maakte de bondscoach niet bekend. De tweede groepswedstrijd wordt op zondagmiddag gespeeld.