'Helemaal gezonde' Van Wolfswinkel: 'Jongen uit onze omgeving is overleden'

'Helemaal gezonde' Van Wolfswinkel: 'Jongen uit onze omgeving is overleden'

16-01-2022 07:25
10

Ricky van Wolfswinkel erkent dat het wat tijd in beslag nam voor hij de periode waarin een aneurysma bij hem werd aangetroffen volledig kon afsluiten. De 32-jarige spits van FC Twente laat na de 2-0 zege op sc Heerenveen weten dat hij inmiddels weer vrijuit speelt.

"Dankjewel, voor de interesse", reageert Van Wolfswinkel bij ESPN als Kees Kwakman naar zijn gezondheid vraagt. "Ik heb helaas te horen gekregen dat bij ons in de omgeving een jongen van twintig jaar hetzelfde is overkomen, en die is overleden. Hij heeft uiteindelijk een hersenbloeding gekregen, dat is gewoon niet geconstateerd. Dat is heel spijtig voor zo'n familie. Dan ga je toch even achter je oren krabben."

Van Wolfswinkel is zelf helemaal gezond. "Ik ben helemaal oké, kan lekker negentig minuten ballen. Het zit ook helemaal niet meer in mijn hoofd. Ik moet wel zeggen dat dat in het begin zeker wel zo was. Je hebt een fase dat je niet mag koppen. Bij je eerste kopballetje kun je dan wel zeggen: ik ben er weer. Maar tot die tiende kopbal zit er toch iets in je hoofd. Alleen dat heb ik nu helemaal losgelaten. Ik denk er eigenlijk geen moment aan."

Van Wolfswinkel verzilverde zaterdag kort voor tijd een strafschop. Het was zijn negende treffer van dit Eredivisie-seizoen.