Kramer verstoort interview Vaessen en verklaart 'Umtiti-dansje': 'Verschrikkelijk'

Kramer verstoort interview Vaessen en verklaart 'Umtiti-dansje': 'Verschrikkelijk'

16-01-2022 08:14
24

Michiel Kramer vierde zijn doelpunt tegen Go Ahead Eagles zaterdag op bijzondere wijze. De spits van RKC Waalwijk legt uit dat hij FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti imiteerde.

"Dat is het Samuel Umtiti-dansje. Die scoorde voor Frankrijk in de halve finale van het WK en toen deed hij een mooi dansje. Ik had afgesproken dat als ik een keer zou scoren, dat ik het zou proberen na te doen. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn, maar goed. Het gaat meer om het idee. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar ik ben een man van mijn woord", lacht Kramer voor de camera van ESPN. "Ik heb wel gekkere dingen gedaan."

De ervaren spits kreeg zijn zesde doelpunt van het seizoen op een presenteerblaadje aangeboden doordat Go Ahead-keeper Warner Hahn de bal in zijn voeten schoof. Hij bepaalde de eindstand daarmee al na 34 minuten op 0-2.

Het eerste doelpunt van RKC was ook bijzonder. Doelman Etienne Vaessen gaf de assist op Finn Stokkers en is daar maar wat blij mee. "Ik heb een wat mindere periode gehad voor de winterstop. De trainer heeft me op scherp gezet, dat ik stabiel moet worden en wat meer moet uitstralen", aldus de sluitpost, die tot twee keer toe wordt onderbroken door Kramer. "Wat een dorpsgek. Wat een irritante gozer, die Kramer", lacht de keeper.