De Mos plaatst twijfels bij PSV: 'Vraag me af of hij negentig minuten meekan'

De Mos plaatst twijfels bij PSV: 'Vraag me af of hij negentig minuten meekan'

16-01-2022 12:04
30

Aad de Mos vraagt zich af of Joey Veerman bij PSV kan samenspelen met Ibrahim Sangaré. De analist maakt de vergelijking met Erick Gutiérrez, die dat wel zou kunnen.

PSV legde Veerman voor zes miljoen vast, toch is niet iedereen overtuigd. "Ze hadden een uitstekend middenveld. Er is geanticipeerd op het vertrek van Pröpper en Van Ginkel kan niet een paar wedstrijden achter elkaar spelen", zegt De Mos bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Na de 5-0 tegen Ajax is Schmidt tot de ontdekking gekomen dat Gutiérrez een hele belangrijke speler voor hem is. Sangaré is ook veel beter gaan spelen en Götze is onomstreden op 'tien'."

De Mos denkt niet dat Veerman het verlies van Sangaré (actief op Afrika Cup) op kan vangen. "Veerman wil snel naar voren en zichzelf etalleren. Ik vraag me af of hij negentig minuten in dat tempo meekan."

"Sangaré is goed gaan spelen omdat Gutiérrez van alle PSV'ers het hele spel leest, als een soort trainer. Sangaré viel niet op in de Johan Cruijff Arena. Ik ben benieuwd of Veerman de schakel is die PSV mist, omdat dat een groot gat wordt. Sangaré is onomstreden de beste balafpakker."