Ten Hag bespreekt Brobbey, Haller en is kort over komst Bergwijn

Ten Hag bespreekt Brobbey, Haller en is kort over komst Bergwijn

16-01-2022 11:58 Laatste update: 13:05
28

Erik ten Hag is benieuwd naar de prestatie van Brian Brobbey tegen FC Utrecht. De spits krijgt meteen een basisplaats omdat Sébastien Haller op de Afrika Cup actief is.

Brobbey en Haller spelen op dezelfde positie, maar toch zijn er verschillen tussen de twee. "We gaan het zien. Brian heeft in de voorbereiding geen negentig minuten kunnen spelen en heeft dat ook het afgelopen half jaar bij RB Leipzig niet gedaan. De spelers kun je niet met elkaar vergelijken. In het profiel is Brobbey veel sneller dan Haller, maar beiden zijn aanspeelpunten. Haller heeft weer een groter uithoudingsvermogen", zegt Ten Hag bij ESPN.

Ten Hag kreeg vragen over Steven Bergwijn, waar Ajax voor in de race is. Of het duel met Utrecht de laatste zonder Bergwijn is? "Dat weet ik niet, in ieder geval vandaag wel. Zoals gezegd: ik weet het niet. Daar kan ik geen uitspraken over doen", zegt Ten Hag.

"Met deze selectie moeten we het doen. We hebben Brobbey erbij, Haller komt terug en er zitten jonge talenten bij de selectie, dus we zullen het zien. Ik denk dat we een goede selectie hebben", zegt Ten Hag.