Ajax in de slag met Tottenham: 'Ik zou het zonde vinden als Bergwijn terug gaat'

Ajax in de slag met Tottenham: 'Ik zou het zonde vinden als Bergwijn terug gaat'

16-01-2022 14:35
34

Steven Bergwijn moet niet overstappen naar Ajax. Dat vindt Michel Vorm. De gestopte keeper maakte de Oranje-international mee bij Tottenham Hotspur.

"Het is een heel goede speler", zegt Vorm bij Goedemorgen Eredivisie over Bergwijn. "Ik zou het zonde vinden als hij nu terug zou gaan. Steven is in een moeilijke periode bij Tottenham gekomen. Pochettino eruit, Mourinho erin, Mourinho eruit, Conte erin. Hij heeft zichzelf nog niet kunnen laten zien, ook door blessures."

Ergens begrijpt Vorm wel waarom Bergwijn open staat voor een vertrek. "Conte wil op een bepaalde manier voetballen. Dat past misschien minder bij hem. In dat opzicht begrijp ik het wel, maar ik vind het jammer. Hij is een goede speler en een goede jongen. Ik denk dat Tottenham nog veel plezier aan hem kan beleven."

'Buitencategorie'
Aad de Mos ziet Bergwijn wél graag naar Ajax verkassen. "Het is een zeer, zeer goede speler. Buitencategorie. Ik denk dat het voor hem beter is om te vertrekken. Conte kiest altijd voor 5-3-2 en Son en Kane zijn zekerheidjes, dus Bergwijn speelt alleen maar als één van de twee geblesseerd is. Voor hem zou het dus beter zijn om naar Ajax te gaan."

De komende twee weken moet blijken of Bergwijn daadwerkelijk de overstap naar Ajax maakt. Spurs-manager Antonio Conte zegt hem nog steeds nodig te hebben, maar dat kan ook een onderhandelingstactiek zijn. Een Ajax-bod van achttien miljoen euro is afgewezen door Tottenham.