PSV herovert koppositie op Ajax door zeldzaam doelpunt Götze

16-01-2022 16:28
310

PSV heeft Ajax twee uur boven zich moeten dulden, maar is weer de koploper van de Eredivisie. Door een goal van Mario Götze wonnen de Eindhovenaren met 0-1 van FC Groningen.

PSV stond zondag met een handvol 'reserves' aan de aftrap in De Euroborg. Opvallendste naam: Maximiliano Romero, die voor het eerst sinds zijn komst in 2017 basisspeler was tijdens een Eredivisie-wedstrijd.

Na tien minuten lag de bal in de touwen. Cody Gakpo kreeg alle tijd om een voorzet af te leveren na goed werk van Mauro Júnior, die als linksback begon, en Götze hoefde de bal alleen maar binnen te lopen: 0-1. De laatste Eredivisie-goal van Götze dateerde van 21 februari 2021. Sindsdien stond hij 24 (!) wedstrijden droog.

Voor rust kreeg PSV meer goede kansen, maar die waren niet besteed aan Ritsu Doan. Het gaf de spelers van Groningen de gelegenheid om in de tweede helft meer uit hun schulp te kruipen. Laros Duarte was het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap kwam tegen de lat.

Een half uur voor het einde mocht Joey Veerman debuteren voor PSV. Hij verving Marco van Ginkel. De middenvelder kon niet zijn stempel drukken, ook doordat de Eindhovense ploeg geen aanstalten meer maakte om een tweede goal te maken en Groningen de overhand kreeg. De PSV-zege kwam ondanks wat spannende momenten niet meer in gevaar.

Door de overwinning is het verschil tussen koploper PSV en nummer twee Ajax weer één punt. Feyenoord staat na de nederlaag tegen Vitesse op zeven punten. Volgende week treffen PSV en Ajax elkaar in het Philips Stadion.