Schmidt begint 2022 winnend met PSV: 'Veel respect en groot compliment'

Schmidt begint 2022 winnend met PSV: 'Veel respect en groot compliment'

Roger Schmidt maakt zijn spelers een groot compliment. Ondanks een 'moeilijke voorbereiding', hervatte PSV zondag de Eredivisie met een uitzege op FC Groningen (0-1).

"Ik ben heel blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen", reageert Schmidt bij ESPN. "Het was niet de perfecte wedstrijd, maar we scoorden snel (Mario Götze, red.), hadden controle en gaven ze weinig kansen. We hadden het onszelf alleen makkelijker kunnen maken door de tweede goal te maken."

De PSV-trainer verwachtte een moeilijke wedstrijd tegen Groningen. "Het was geen gemakkelijke voorbereiding, want vijftig of zestig procent van het team heeft de laatste weken amper kunnen trainen. Dus veel respect en een groot compliment voor de spelers. We hebben 150 lange ballen moeten verdedigen. Het was vechten."

Doelpuntendroogte Götze
Götze maakte in Groningen zijn eerste goal sinds 21 februari 2021. Sindsdien stond hij 24 (!) wedstrijden droog. Schmidt grijnst: "We hebben het erover gehad. Dat hij nog niet had gescoord in de competitie, was een beetje vreemd. Misschien heeft hij zijn goals bewaard voor een belangrijk moment. Dit was een heel belangrijk moment."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s