'Natuurlijk verandert komst Schreuder iets aan mijn situatie, sta er weer in'

'Natuurlijk verandert komst Schreuder iets aan mijn situatie, sta er weer in'

Bas Dost kreeg tegen STVV een plek in de basis en betaalde het vertrouwen van Club Brugge-trainer Alfred Schreuder terug met een doelpunt. De Nederlander lijkt onder Schreuder favoriet voor de spitspositie en is daar blij mee.

Onder Philippe Clement was Dost vooral een back-up spits, maar dat lijkt met Schreuder veranderd te zijn. Charles De Ketelaere staat een rijtje lager, waardoor Dost weer spits nummer één is. "Ik krijg opnieuw respect, en daar gaat het om", reageerde Dost bij Het Nieuwsblad.

Door de mindere periode was het niet ondenkbaar dat Dost deze winter zou vertrekken bij Club Brugge. Dat lijkt nu anders te liggen. "Natuurlijk verandert de komst van Schreuder iets aan mijn situatie. Ik sta weer in de ploeg. Daarvoor speelde ik nog amper, en daar gaat het voor mij om. Het voorbije half jaar was voor mij niet bepaald een leuke periode", geeft de spits aan.

Of Dost, die een aflopend contract heeft bij Club Brugge, ook na de zomer blijft, is nog niet duidelijk. "Over een nieuw contract is er nog niet gepraat. Logisch: ik kom uit een situatie die voor mij niet zo rooskleurig was. Maar nu begin ik met een nieuwe stap, en die is alvast goed begonnen met die goal. Weet je: ik ben nog niet klaar bij Club Brugge", besluit Dost.

De 32-jarige Dost speelde dit seizoen 25 wedstrijden voor Club Brugge, waarin hij goed was voor tien doelpunten. Daarmee komt zijn doelpuntentotaal na één jaar en 47 wedstrijden op twintig te staan voor Blauw-Zwart.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s