Haller volgt voorbeeld van Brobbey, maar ziet Ivoorkust wel de zege weggeven

16-01-2022 18:57
24

Sébastien Haller, Ibrahim Sangaré en hun Ivoorkust hebben hun tweede wedstrijd op de Afrika Cup niet winnend afgesloten. De spits van Ajax scoorde, maar kon niet voorkomen dat Sierra Leone er een 2-2 gelijkspel uit sleepte.

Na de eerste wedstrijd van de Ontembare Leeuwen op de Afrika Cup, waarin met 1-0 werd gewonnen van Equatoriaal Guinea, kreeg de spits van Ajax nog kritiek. Hij zou onzichtbaar zijn geweest en te weinig aan het spel hebben deelgenomen, maar een aantal dagen later nam hij al wraak.

Tegen Sierra Leone opende hij na een klein half uur spelen de score door aan het einde te staan van een goed lopende aanval en een dito pass van Wilfried Zaha. Daarmee maakte hij de fout van Franck Kessié goed, die ruim tien minuten eerder een strafschop miste namens Ivoorkust.

Sierra Leone, waar Cambuur-aanvaller Issa Kallon in de tweede helft inviel, beet na rust dapper van zich af. Via Musa Kamara trokken ze de stand weer gelijk en een stuntje was in de maak. Nicolas Pepe dacht twintig minuten voor tijd namelijk de winnende gemaakt te hebben, maar diep in blessuretijd bepaalde Alhaji Kamara de eindstand op 2-2.

Ivoorkust gaat waarschijnlijk wel samen met Algerije door naar de achtste finales van de Afrika Cup. Donderdag vechten Haller, Sangaré en co het in een rechtstreeks duel met de regerend Afrikaans kampioen uit om de groepswinst.