Van Hanegem: 'Hij past niet bij Feyenoord, maar niet omdat hij bij Ajax speelde'

Van Hanegem: 'Hij past niet bij Feyenoord, maar niet omdat hij bij Ajax speelde'

Willem van Hanegem is niet rouwig om het feit dat de transfer van Riechedly Bazoer naar Feyenoord van de baan lijkt. De Vitesse-uitblinker past niet in De Kuip, denkt hij.

Het ging de hele week over Bazoer, constateert Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Een goede speler, dat zag je zaterdag ook weer, maar of hij dé speler voor Feyenoord is, daar heb ik mijn twijfels over', aldus De Kromme.

'Ik vraag me af of hij wel bij deze club past. Gek is dat, hè?', vervolgt Van Hanegem. 'Het is een gevoel, niet gebaseerd op zijn voetbaltechnische kwaliteiten of omdat hij ooit bij Ajax heeft gespeeld, dat laatste interesseert mij niets. Maar hij doet wat hij wil als speler, heeft in Arnhem echt alle vrijheid. Daar duikt hij net zo makkelijk op als linkerspits of als rechtsback. Dat kan echt niet bij elke club.'

Bazoer staat in de concrete belangstelling van Feyenoord, maar tot een akkoord lijkt het niet meer te komen. Zijn contract bij Vitesse loopt na dit seizoen af. Zaterdag wonnen Bazoer en Vitesse met 0-1 in Rotterdam door een goal van Loïs Openda.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s