Stagiair Mokotjo meldt zich 4,5 jaar na FC Twente-vertrek weer in Grolsch Veste

Stagiair Mokotjo meldt zich 4,5 jaar na FC Twente-vertrek weer in Grolsch Veste

17 januari - 10:18 Laatste update: 10:29
Eredivisie 21 Reacties

Kamohelo Mokotjo keert mogelijk na 4,5 jaar terug bij FC Twente. De dertigjarige Zuid-Afrikaan gaat meetrainen in Enschede, bevestigt technisch directeur Jan Streuer aan TC/Tubantia.

Mokotjo speelde in Nederland voor Excelsior, Feyenoord en PEC Zwolle, voordat hij tussen 2014 en 2017 FC Twente diende. Via het Engelse Brentford kwam hij terecht bij het Amerikaanse FC Cincinnati, maar nu is hij transfervrij. "Mokotjo is een goede speler, en we gaan nu kijken hoe fit hij is", blikt Streuer vooruit op de aanstaande proefperiode van de oude bekende. "Misschien valt het honderd procent mee, en misschien ook niet. We hebben geen haast, omdat hij geen contract heeft. We gaan het rustig bekijken."

Streuer kijkt al vast naar de lange termijn, omdat het nog hoogst onzeker is hoe het Enschedese middenveld er volgend seizoen uitziet. Wout Brama en Jesse Bosch beschikken over een aflopend contract, Afrika Cup-ganger Ramiz Zerrouki zou een transfer kunnen maken en Michal Sadílek en Michel Vlap worden gehuurd van respectievelijk PSV en Anderlecht. "We weten niet hoe het met hun verder gaat met het oog op volgend seizoen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s